Eureko Achmea Foundation

Eureko/Achmea levert een bijdrage aan een betere samenleving. Eureko heeft in het kader van haar MVO-beleid in 2006 besloten om jaarlijks een half procent van de nettowinst aan een fonds voor goede doelen te schenken. De Eureko Achmea Foundation (EAF) is opgericht om concrete uitvoering te geven aan het streven om een bijdrage te leveren aan het duurzaam verbeteren van de sociaal-economische leefomgeving van groepen hulpbehoevenden in Nederland en daarbuiten. De inkomsten van EAF worden volledig besteed aan de gekozen doelen.

One Comment

  1. Annelie Hendriks says:

    Wat Samsara Foundation, Thailand goed vindt van de donaties van Eureko Achmea is dat we een meerjarig project er mee kunnen financieren. We hebben het project wel opgedeeld in voorzieningen voor 2 scholen per jaar maar het maakt voor ons heel veel uit dat we meerdere jaren ( in ons geval 3 en hopelijk in de toekomst meer) kunnen rekenen op een bepaald bedrag voor schoolfaciliteiten zoals slaapzalen, kantines en toiletgebouwen . Natuurlijk ook met een donatie voor een school zouden we blij zijn geweest. Maar omdat het nu voor 6 scholen kan, kan er een beleid ontwikkeld worden. Samen met het locale Departement van Onderwijs kunnen we nu bepalen welke scholen een regio functie gaan krijgen, welke scholen in de toekomst de kinderen van locale zeer geïsoleerd gelegen lagere scholen op kunnen vangen om ze middelbaar school onderwijs te geven. Voor de eerste keer in dit gebied krijgen kinderen in de bergen meer onderwijs dan de 6 jaar lagere school. Dit geeft ze een mogelijkheid om daarna naar de High School te gaan, wellicht weer daarna naar beroepsonderwijs andere opleidingen. De meisjes raken niet meer op hun 12 de in verwachting. Ze gaan naar school en daar wordt op gelet. Dit heeft enorme veranderingen tot gevolg voor de kansen van deze kidnerne op een beter bestaan in de toekomst.
    Samsara gaat vanaf November 2011 naar het noorden van de provincie Mae Hong Son. Daar liggen 135 berg schooltjes. Daar willen we in 4 bouw seizoenen, in 4 jaar, in 4 districten hetzelfde gaan realiseren wat we aan resultaat en impact in het zuiden van de provincie hebben bereikt. Wij hopen dat de sponsors in Nederland via Net4kids ons daarbij willen helpen.