Green Valley School

8.6% (2,7 miljoen) van de Oegandese kinderen is wees. De oorzaken van dit hoge percentage liggen in een voortdurende burgeroorlog en de HIV/AIDS pandemie die vele kinderen ouderloos en/of dakloos maken. Veel van deze kinderen die hun ouders hebben verloren, worden ofwel opgevoed door familie ofwel eindigen op straat. Hier zijn ze volledig op zichzelf aangewezen.

De gemeenschap in Bwera heeft de ‘Green Valley Nursery and Primary Orphanage Centre School’ opgericht. Deze school helpt wezen, hulpbehoevende kinderen en weduwen door het aanbieden van onderwijs en het bouwen aan een bestendige toekomst. De voorzieningen op de school waren dermate elementair dat de overheid op het punt heeft gestaan de school af te keuren. Om die reden was de bouw van een nieuwe school op een nieuwe locatie nodig. Deze nieuwe school zal de oorlogs- en AIDS-wezen onderdak en onderwijs bieden om deze kinderen een kans op een betere toekomst geven. Op de Green Valley School krijgen ongeveer 500 kinderen les. Net4kids heeft de giften gebruikt om in totaal twee complete klaslokalen bij te dragen.

500

€ 12.719

Wilde Ganzen

One Comment

  1. Ivo van Houten says:

    Wij (Canyon) zijn bijzonder trots dat wij hebben kunnen bijdragen aan het welzijn van kinderen. Het is een voorrecht om dit project te steunen en zodoende iets terug te kunnen doen voor de samenleving. Onderwijs is een belangrijke basis voor de toekomst van kinderen en daarom zijn projecten als deze van bijzonder groot belang.